Login Register
 
Email Twitter Facebook YouTube Google+

Paket vangabaritnih tereta konačno dostupan !

 

SCS Software je u petak objavio paket vangabaritnih tereta, prikolica i kamiona za Euro Truck Simulator 2, ali to nije sve što ovaj dodatak koji je objavljen na Steam -u donosi.

8 novih tereta

  • Mašina za skidanje asfalta
  • Industrijski namotaji kablova
  • Betonske grede
  • Buldožer
  • Lokomotiva
  • Metalostrugarske mašine
  • Pokretni kran
  • Transformator

Nove prikolice

Novi DLC donosi dve nove prikolice, jednodelnu niskopodnu prikolicu sa mogućnošću produživanja (Single Extendable Flatbed) i niskopodnu sa rampom za utovar (Semi Lowloader with Drop Deck). Prikolice su opremljene rotirajućim točkovima zbog veće bezbednosti i sigurnijih manevara.

 

Dobra vest je da se ovde sve ne završava, ovo je bio deo koji se mora kupiti kao poseban dodatak za simulator, ali u novom update -u za samu igru su objavljene sledeće nove mogućnosti koje su takođe vezane za teške i vangabaritne terete.

[AdSense-A]

Nove konfiguracije kamiona

Dok su radili na vangabaritnim teretima više stvari je timu palo na pamet, pa su rešili da malo istraže kakve se sve konfiguracije kamiona koji vuku ove tereta mogu naći svugde po svetu. Napravljena je konfiguracije šasije 8×4, ali koja nažalost nije dostupna za sve kamione pa se može samo naći samo na novom Mercedes-Benz Actros kamionu, Volvo FH 2012, i obe serije Scania R i Streamline.

Ove nove konfiguracije šasija su deo besplatnog update -a za Euro Truck Simulator 2 koji se mogu isprobati i bez posedovanja Heavy Cargo DLC -a.

[AdSense-C]

Analiza konfiguracije kamiona

Da su utonuli još dublje u ceo ovaj posao oko vangabaritnih tereta svedoči i novi ekran koji su napravili gde se može analizirati koliko je kamion sposoban za određeni zadatak oko teškog tereta. Postoje tehnička i zakonska ograničenja u stvarnom svetu koja su vezana za opterećenja po osovini, ukupnoj težini vozila i mnogim drugim stvarima, ali je ovo ipak samo igra tako da su odlučili samo informativno igračima to predstave na ovom ekranu.

Svi proizvođači nude veliki izbor razne opreme koja se može kupiti, dok kompanije ne kupuju uvek sve najbolje jer tu postoji i ekonomski faktor opravdanosti takve investicije, tako da se uvek balansira trošak i za šta je kamion potreban, kakve vrste tereta kako bi najoptimalnije prošli u svakom pogledu.

Novi ekran pokušava da predoči da li trenutna konfiguracija kamiona odgovara određenom teretu i drugim uslovima, nagibima na trasi… Ova analiza može dosta pomoći u odabiru pravih dodataka u skladu sa budžetom.

Na ovom ekranu ne postoje nikakva ograničenja koja će zabraniti igraču da ne koristi takav kamion za određen teret, već su ona tu samo informativno da se skrene pažnja na ono što je potrebno i da se prikaže sa čime se trenutno raspolaže. Trebalo bi povesti računa o ovim informacijama jer u slučaju da se ignorišu može se doći do nezgodne situacije da kamion ostane na sred nekog uspona na mapi bez snage da se dalje samostalno kreće.

[AdSense-B]