Login Register
 
Email Twitter Facebook YouTube Google+

Outerra

 

Outerra predstavlja 3D planetarni engine koji obuhvata prostor Svemira, površine Zemlje. U stalnoj je razvoju pa se mogu očekivati i ekspanzije u prostoru, poput detaljnije predstavljenog Marsa.

[AdSense-A]

0G5QN5Sq5sg

 

Karakterišu ga neograničena vidljivost i progresivno učitavanje podataka. U sam engine je integrisan veliki broj drumskih vozila, brodova i letelica, kao i njihovo ponašanje/fizika. Na fotografijama možete pogledati neke od trenutnih vozila koja su urađena, u planu je i veliki broj vozila drugih marki i tipova.

Sama konstrukcija vozila je detaljno odrađena čime se može steći utisak da se radi o jednoj univerzalnoj simulaciji koja obuhvata sve vrste prevoznih sredstava.

[AdSense-B]

Detaljnost površine Zemlje je izuzetna, teren je deformabilan, prilikom prolaska vozila dolazi do pravljenja udubljenja u zemlji. Saobračajni znakovi poseduju dobre teksture. Ono što treba napomenuti da je u ovom engine-u sve realno, svaki objekat/planina se u nalazi na istom mestu kao i u realnom svetu.

Kao i svaka druga simulacija, ni u ovoj ne izostaju vremenski uslovi, magla, sneg, vetar, kiša… Sa opcijom koja je neizostavna, a to je da su vremenski uslovi realni, što zahteva internet konekciju zbog preuzimanja podataka o vremenu na Zemlji. Kretanja struja u okeanima/morima su unesena, pa obale mogu da zahvate veći ili manji talasi, plima/oseka, u zavisnosti od vremenskih uslova.

[AdSense-C]

 

Video snimke o ovom engine- možete potražiti na youtube kanalu https://www.youtube.com/user/cameni47. Možete posetiti i zvaničnu prezentaciju ovog engine-a za više detalja http://www.outerra.com/.