Login Register
 
Email Twitter Facebook YouTube Google+

BeamNG Drive : Simulator sa dinamičkim oštećenjima na vozilu !

 

Pre par godina pisali smo o BeamNG Drive -u, odnosno engine -u koji omogućava realno ponašanje vozila, tačnije oštećenja na vozilu, a sada nam je bio dostupan za testiranje.

BeamNG Drive

BeamNG Drive

 

Igra pri samom pokretanju izgleda prilično jednostavno i ne obećava mnogo, međutim, postoji veliki broj opcija za podešavanje. Igra sadrži određene scenarije i misije, kao i slobodno kretanje po stazama.

BeamNG Drive

BeamNG Drive

 

Tim iz BeamNG -a se zaista potrudio i u ovoj fazi igre je omogućio veliki broj vozila koja se mogu koristiti, od putničkih, kombija i kamiona.

Svaka kategorija poseduje još niz drugih vozila, odnosno nadogradnja, a mogu se menjati i boje, pritisak u pneumatiku, u zavisnosti od uslova puta i vremena.

[AdSense-A]

BeamNG Drive

BeamNG Drive

 

Što se tiče samih misija, u svakoj je bitno da se vozilo što manje ošteti, postoje određene prepreke za razliku od vožnje u slobodnom režimu, pa se tako mogu naći oborena stabla, pokvarena vozila, odbegli kamioni koje je potrebno zaustaviti policijskim vozilom i slične druge situacije. 

Sam sastav vozila i oštećenja koja mogu da nastanu su raznolika, svaki deo vozila je napravljen zasebno i može se oštetiti. Posebno je zanimljivo da se oštećenjem nekog vitalnog dela motora, poput hladnjaka, vozilo može pregrejati pa čak i zapaliti u slučaju da je oštećen i dovod goriva.

BeamNG Drive

BeamNG Drive

[AdSense-C]

 

Tim BeamNG nastoji da ostane samostalan, i da ne ugovara ništa sa izdavačkim kućama, tako da se ovaj engine sigurno neće naći u nekoj od trenutnih popularnih simulatora, iako bi implementiranje ovog engine na već postojeće simulatore bilo dosta teško, svakako bi bilo lepo videti i ovaj detalj, kako bi se realizam povećao.

Igra je prvenstveno namenjena autorima modova, uz koje će najverovatnije i nastaviti da raste jer bez pomoći drugih autora i njihovih modova BeamNG verovatno neće zaživeti.

 

Ostaje nam da vidimo kako će se engine razvijati, jedino što do sada nedostaje u njemu jeste kategorija vozila za prevoz putnika, odnosno autobusa, a to će se možda promeniti u budućnosti, do tada ostaje nam da čekamo i vidimo.

 

[AdSense-B]