Uloguj se Registruj me
 
Email Twitter Facebook YouTube Google+

UNIGINE Rescue Helicopter

VN:F [1.9.22_1171]
Ocena: 0.0/10 (0 glasova)

Unigine korporacija postavila je nove standarde u simulacijama sa prikazom tehnologija nove generacije. Projekat ima jedinstven UNIGINE engine i prikazuje simulaciju spasilačkog helikoptera sa veoma visokim nivoom detalja koji može biti pokrenut na prosečnom korisničkom računaru. Prvi prikaz ovog engine-a je bio tokom konferencije TEC 2013 u maju ove godine gde je pokrenut na NVIDIA GeForce GTX TITAN grafičkoj kartici u HD rezoluciji i pri tome je radio besprekorno.

Šta karakteriše ovaj projekat ?

Ovaj projekat karakteriše sama veličina prostora koja je napravljena (262 x 262 kilometra), realni geografski predeli, velika koordinatna preciznost, gradski prostor, promenljivo vreme kao i ciklusi dan-noć, velika preglednost (40 kilometara) i veoma detaljno urađeni objekti.

[embedplusvideo height=“281″ width=“450″ standard=“http://www.youtube.com/v/VixkiuuFIlA?fs=1″ vars=“ytid=VixkiuuFIlA&width=450&height=281&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=“ id=“ep8057″ /]
Okruženje je veoma raznovrsno obuhvata zelene šume, četinarske šume, polja, stene, okeane, linije obala i mnogo drugih stvari. Visok nivo detalja je postignut kroz niz vizuelnih tehnologija kao što su dinamičko nebo, oblaci, sunčevi zraci i senke  i mnogo drugih stvari.
Ovaj projekat bi trebao da bude završen do decembra 2013-e godine.
Treba napomenuti i prošlogodišnje predstavljeni engine koji je skrenuo pažnju mnogima, u pitanju je bio CryEngine3 koji je napravila grupa BeamNG.
Ovaj engine ima jako veliki značaj za sve dalje simulacije jer je u pitanju engine koji vožnju predstavlja realno kao i same deformacije na vozilu prilikom vožnje, sudara, prelazaka preko rupa i slično.
[embedplusvideo height=“281″ width=“450″ standard=“http://www.youtube.com/v/KppTmsNFneg?fs=1″ vars=“ytid=KppTmsNFneg&width=450&height=281&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=“ id=“ep5544″ /]
BeamNG je prikazao ovu informaciju na konferenciji i razvoj njihove buduće simulacije vožnje. Kako navode ovaj engine nije bilo moguće ranije koristiti jer u svetu simulacija postoje dve vrste simulacija, simulacije koje tretiraju vozilo kao jedan objekat i simulacije koje tretiraju vozilo kao grupu manjih objekata, ovaj engine je isključivo bio namenjen simulacijama koje vozilo tretiraju kao niz odvojenih objekata zbo kojeg mnoge simulacije nisu mogle da ga implementuju, iako su takve simulacije daleko zahtevnije za računar one prikazuju realnije efekte vožnje i samog vozila.
[embedplusvideo height=“281″ width=“450″ standard=“http://www.youtube.com/v/9JPDtDfxf6w?fs=1″ vars=“ytid=9JPDtDfxf6w&width=450&height=281&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=“ id=“ep5983″ /]
Ostaje nam nadalje da se nadamo implementaciji ovih engine-a u neku od simulacija u budućnosti.
Izvor : Unigine
VN:F [1.9.22_1171]
Ocena: 0.0/10 (0 glasova)

Komentari

komentara

Napiši odgovor