Login Register
 
Email Twitter Facebook YouTube Google+
Rescue 2013 Everyday Heroes

Rescue 2013 Everyday Heroes

 

Rescue 2013 predstavlja upravljačku simulaciju čiji je glavni cilj upravljanje hitnim situacijama i što brže reagovanje. Izdavač ove igre je Excalibur Publishing, a igra je izašla u julu ove godine i njena cena iznosi 30€.

[AdSense-A]

Unutar same igre postoje tri službe, vatrogasna, hitna pomoć i policija.  U nekim misijama ove službe deluju nezavisno, ali u većini slučajeva kao što su saobraćajne nezgode, ove službe moraju da rade istovremeno.

Rescue 2013

 Ono što je za pohvalu u ovoj igri je postojanje freeplay moda tako da ne moramo da pređemo sve misije da bi igrali sa svim vozilima koja postoje u ovoj igri. Preko “new game” se započinje neka vrsta igre sa misijama, u početku dobijate jedno vatrogasno vozilo i dva vatrogasca sa početnim kapitalom od 2.000€, a kasnije prelaskom i uspešnim završavanjem misija dobijaju se određeni prihodi koji dalje služe za zapošljavanje novih radnika i kupovinu novih vozila. Sama stanica ima određeni broj prostorija za razonodu zaposlenih koje se takođe otključavaju u zavisnosti od broja pređenih misija, pa tako u samom početku određene prostorije u stanici nisu dostupne, prelaskom prve tri misije se otvara bibilioteka/čitaonica.

[AdSense-B]

Rescue 2013 (1)

Nedostatak  ove igre delimično predstavlja ne postojanje tutorial moda, pa ste ostavljeni sami sebi dok pokušavate uspešno da završite misiju bez ikakvog dodatnog objašnjenja šta čemu služi i kako se koristi, međutim čestim igranjem ovaj nedostatak će vremenom da se zaboravi kad vam to sve već postane rutina. Vatrogasna vozila poseduju rezervoare za vodu, ali su sami rezervoari jako mali pa gde god je moguće najbolje je creva prikačiti za hidrante kako bi se što više vode sačuvalo u vozilima za mesta gde hidranata nema u blizini.Rescue 2013 (2)

Igra se najviše fokusira na požare i vatrogasna vozila kao i na veliki broj vatrogasaca, međutim ponekad se pojavi i potreba za ambulantnim kolima i hitnoj pomoći. Kod povređenih ljudi igra je malo drugačija, potrebno je prvo identifikovati ljude, a zatim im pružiti prvu pomoć.

[AdSense-C]

Rescue 2013 (3)

Ukoliko nije moguće lečiti povređenog na licu mesta, potrebno je iz vozila izvući nosač i smestiti povređenog u njega kako bi ga dalje transportovali u najbližu bolnicu.Rescue 2013 (4)

Pored ovih jednostavnijih misija pojavljuju se i znatno komplikovanije koje zahtevaju veliki broj vozila i odličnu koncentraciju. Kod saobraćajnih nezgoda potrebna su sva vozila koja postoje, kao i u prethodnom slučaju potrebno je indentifikovati na licu mesta da li još uvek ima povređenih u samim vozilimai stepen njihove ugroženosti, potrebno je ugasiti požar ukoliko on postoji, a dalje specijalnim vozilom koje sadrži veći arsenal opreme iseći vrata i izvući povređenog, a zatim ga transportovati u bolnicu.Rescue 2013 (5)

Grafika ove igre je solidna, zvukovi su fantastični, ima ih dosta i svi se lepo uklapaju, bilo da je u pitanju zvuk vatre koja pucketa, zvuk sirena, zvuk vode…

S’obzirom na grafiku koja ima neke svoje detalje koji su kvalitetni igra uopšte ne utiče mnogo na računar, nije zahtevna. Sama specifikacija koju igra zahteva data je na kraju ovog teksta.

Rescue 2013 (6)

Rescuesz

Leave a Reply