Login Register
 
Email Twitter Facebook YouTube Google+

Spin Tires

Spin Tires je kamionska simulacija napravljena od strane tima/kompanije Oovee Game Studios. U pitanju je off-road simulacija za Windows platformu. Osnovna radnja igre se događa u Rusiji u periodu od 1980 do 1990-e godine.

Osnovna radnja igre predstavlja prevoz drva kroz močvarne predele, na početku same igre dobijate sovjetski kamion sa nizom jednostavnih i primitivnih alata za navigaciju. Sa ovim jednostavnim i primitivnim uređajima potrebno je da se prevezete sa mesta utovara na mesto istovara prolazeći kroz netaknutu prirodu (divljinu).

Prvo što radite jeste utovar samih drva uz pomoć krana i njihovo osiguravanje na kamionu. Dalje se uz pomoć dobijene oskudne navigacije probijate kroz samu prirodu kako bi stigli do odredišta koje vam je dodeljeno.

Uspešnim prevozom tereta bićete nagrađeni određenim bodovima, ti bodovi mogu biti korišćeni u cilju kupovine novih kamiona i opreme. Ta oprema nije toliko zanemariva i sastoji se od kupovine vazdušnih filtera, turbo punjača, dodatnog osvetljenja, većih prikolica, sirena… koji će vam itekako biti od koristi.

Ono što ovu igru čini zanimljivom jeste način na koji se vozilom upravlja kao i sama reakcija podloge na vozilo, na primer ukoliko se krećete po terenu koje karakteriše blato ukoliko počnete da okrećete točkove intenzivnije možete se naći u problemu, postoji mogućnost da se ukopate u blato i da vaše vozilo ostane “zaglavljeno”.

Spin Tires koristi engine nazvan “VeeEngine” koji je dao tu mogućnost pravljenja terena koji je promenljiv, odnosno moguće su deformacije terena prilikom prolaska vozila pa samim tim vožnja u takvim uslovima postaje kompleksna i zahtevna. Vozila u uslovima blata i vode se teško pokreću i teška je kontrola nad njima.

[embedplusvideo height=”365″ width=”600″ standard=”http://www.youtube.com/v/uHKIXVsBoL0?fs=1″ vars=”ytid=uHKIXVsBoL0&width=600&height=365&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep4644″ /]
Međutim postoji i rešenje za to, postoje kamioni sa pogonom na sve točkove i takve situacije možete da svedete na najmanju moguću meru, kao što je to 8×8 MAZ 537 koji imate mogućnost da isprobate u DEMO verziji.
[embedplusvideo height=”365″ width=”600″ standard=”http://www.youtube.com/v/eTPWFPFNY8Q?fs=1″ vars=”ytid=eTPWFPFNY8Q&width=600&height=365&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9510″ /]
Zbog samog koncepta igre i terena koji je podložan promenama u sastavu vaše iskustvo i utisak u ovoj simulaciji nikada neće biti isto. Potrebno je uložiti veliki napor kako bi imali kontrolu nad vozilom u svakoj situaciji na koju naiđete. Sama simulacija se daleko razlikuje od drugih zbog prethodnog pomenutih stvari kao i zbog toga što je ovaj tim stručnjaka vodio računa o svim budućim igračima i tako prilagodio i optimizovao ovu simulaciju za korišćenje na velikom broju računarskih konfiguracija.

Sistemski zahtevi:

Operativni sistem: Windows XP, Vista, 7

Procesor: 1.2GHz ili brži

RAM memorija: 512MB RAM

DirectX®:Version 9.0c

 

Probajte DEMO verziju igre na sledećem linku http://www.spintires.com/#!/demo