Uloguj se Registruj me
 
Email Twitter Facebook YouTube Google+

Prve fotografije Neoplan Skylinera za Fernbus Simulator !

VN:F [1.9.22_1171]
Ocena: 0.0/10 (0 glasova)

 

Skyliner -a možemo očekivati ubrzo u samom Fernbus Simulatora, a za sledeći update je pripremljen i TrackIR opcija, poboljšane performanse igra i mnogo toga drugog.

U ovom tekstu spomenućemo napredak na Neoplan Skylineru i njegove prve fotografije, šta će novi update simulatora nositi kao i napredak novog autobuskog simulatora, The Next Bus Simulation Game, od strane TML Studiosa.

Kao što smo ranije spominjali Fernbus Simulator je zasnovan na Unreal Engine 4, a engine je u skorije vreme dobio svoju novu verziju koja drastično poboljšava performanse i zahteva manje resursa računara. Zbog tog razloga TML Studios nije ispunio svoje obećanje da će svake nedelje ažurirati ovaj simulator, već su se potrudili da ažuriraju engine jer će to dati više efekta nego male sitne popravke koje se objavljuju svake nedelje.

 

 

Neoplan Skyliner

Neoplan Skyliner sa sobom donosi određena unapređenja, od update -a na kome će biti predstavljen ovaj model ugrađena je funkcija za farbanje prozora koja do sada nije bila moguća na MAN Lion’s Coach -u tako da će već moći da se kreiraju i reklame na autobusima koje takvu opciju zahtevaju.

skyliner005

Glavni i odgovorni modelar za ovaj model navodi da je on trenutno u početnoj fazi i da je tek ubačen u sam engine simulatora tako da postoje određeni nedostaci, nedostajuće teskture, nepravilna kretanja i slični problemi koji će svakako biti rešeni.

skyliner001

 

Ovoga puta za razliku od modela MAN Lion’s Coach, ovaj model, Cityliner poseduje kvalitetniji i detaljniji 3D model za koji su se mnogo više potrudili kako bi se postigao bolji efekat bez preterano velikog korišćenja resursa računara u obliku tekstura pružajući i dosta bolji vizuelni efekat prilikom igranja.

skyliner008

 

Enterijer modela je tek u početnoj fazi, teskture nisu obrađene i nisu unete, ali je vidljivo da je sam 3D model enterijera dosta dobar i već pruža efekat kvalitetnosti.

I pored toga što je u početnoj fazi iz TML Studios -a navode da će ipak ovaj model biti objavljen do kraja ove godine.

 

 

 

TrackIR

Kao što je ranije u tesktu spomenuto, sa prvim novim update -om stiže opcija za TrackIR koja sudeći po snimku koji je napravljen specijalno tom prilikom uopšte nema nikakvih problema u radu i funkcioniše bez ikakvog kočenja ili bagovanja samog simulatora.

 

The Next Bus Simulation Game

Pre nekoliko nedelja objavljen je prvi Teaser video za novi autobuski simulator, The Next Bus Simulation Game, a sada već imamo priliku i da ga malo bolje upoznamo.

O čemu se zapravo radi u novom simulatoru koji se priprema ?

U pitanju je zapravo simulator gradskog autobusa koji je smešten u sam centar Berlina. Trenutno jedina linija za koju je poznato da će biti u ovom simulatoru je TXL koja se pruža između centralnog Berlinskog jezgra grada pa to Tegel aerodroma.

citywide004citywide010

 

Za simulator je pripremljen model autobusa Scania CityWide koji je krajnje interesantno izabran model jer je u pitanju zglobni autobus preko koga su želeli da pokažu svoje umeće u modeliranju i programiranju realnog ponašanja vozila u simulatoru.

Samo kretanje svakog pojedinačnog rebra na harmonici vozila je do detaljnosti programirano onako kako se ponaša i u realnosti. Kretanje harmonike se može pogledati na video snimku od 8 minuta i 30 sekundi.

Ostale fotografije modela možete pogledati u galeriji ispod.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocena: 0.0/10 (0 glasova)

Komentari

komentara

Napiši odgovor