Aleksa Krajnovic je napisao:
Ali i šta da se ne napišu te informacije, jel to od toliko ogromne važnosti? Pravila su od nedavno, ja sam navikao da to ne pišem pa svaki put zaboravim. Umesto da povremeno samo daš podsetnik da to pišemo, ovako samo u krug brišu postovi i forum postaje značajno neaktivniji. I da neko pita koja je to mapa/vozilo, zašto je to toliki problem? Pobogu, bez ovih pravila je forum funkcionisao godinama, da li se iko žalio idjednom na ta pitanja?
I ako je jedini razlog da se postovi brišu zato što se napiše to, iako je u većini slučaja očigledno i koja je mapa i koji je bus, ne znam šta da vam kažem. Forum bez tih pravila besprekorno funkcioniše već godinama i nikome ništa zasmetalo nije, kako odjednom sada jeste. Forum se u poslednjih mesec dana više bavi "raspravama" o pravilama nego o onome o čemu treba i za šta je namenjen.
Zbog novih pravila na navedenoj temi, otvorena je i nova tema da ne bi bilo zabune koja pravila važe.
Ako mogu da poštuju ostali, smatram da možeš i ti da ih poštuješ. Naglašeno je već nekoliko puta, nepoznavanje pravila nije opravdanje za nnjihovo kršenje.
Svaka čast za doprinos, za svaki rad, samo ni ti niti bilo koji drugi član ne možete biti iznad foruma. Bilo je u ovih 9 godina mnogo ljudi koji su davali sebi za pravo što sada ti pokušavaš, da dižeš neki bunt, jer si ti nezadovoljan time što ne poštuješ nešto što je propisano.
Na ovom forumu se 100x pišu iste stvari, daju odgovori na ista pitanja i niko od toga ne pravi famu, niti ko čita već napisano, niti neko želi da poštuje nečije vreme i trus za date odgovore.
Opet kažem, svaka čast za trud i sve, samo to ti ne daje nikakve povlastice u odnosu na sve ostale, kao što ni drugi autori nemaju nikakva veća prava.
Ovde su pravila bar malobrojna, toleriše se svašta, tolerisalo se godinama unazad, sve zbog nekog druženja, opuštene atmosfere i slično. Ipak, kada neko pređe granicu u nekim stvarima tu jednostavno nema dalje. Sledeće godine 10 godina od kako smo počeli da se bavimo simulacijama, prvo kao deo Balkan Transporta, kasnije i odvojeno. Trajaćemo još, preživeli smo svašta, zajednica nikad nije bila aktivnija, dosta je novih članova, gotovo na dnevnom nivou, ne znam kako oni da poštuju pravila, kada ti kao stariji član pokušavaš da obesmisliš njihovo postojanje i dovođenje teme u red.
Ako možeš, ohladi glavu, razmisli zbog čega i koga su takva pravila, priseti se ako možeš koliko je ta sloboda donela svađa, moderatorima brisanja i vremena za peglanje situacije, ako možeš probaj da razumeš da time pokušavamo da izbegnemo neprijatne situacije.
Ukoliko ne možeš da razumeš i prihvatiš te činjenice, žao nam je što svoj rad nećeš objaviti kod nas, ali šta je tu je, želim ti puno uspeha u daljem radu.
Ako možemo time da završimo diskusiju oko pravila.