RSS Feed Widget
Index boarda SIMULACIJE Autobuske simulacije The Bus - TML Studios

The Bus - TML Studios

Omnibus Simulator 2
Omnibus Simulator
City Bus Simulator 2010
Fernbus Simulator
LOTUS-Simulator
Bus Simulator 2016
i mnoge druge...

Post21 Mar 2021, 18:22
becks89 Korisnikov avatar
Registrovan korisnik

Korisnik se zahvalio (puta): 607
Zahvalili su se korisniku (puta): 1259

Naziv simulacije: The Bus
Žanr: Simulacija vožnje autobusa
Izrada: TML-Studios
Izdavač: AeroSoft GmbH
Datum izlaska: 25.03.2021.

Link do steam shopa -> Molimo vas da se registrujete ili ulogujete da bi skinuli ovaj fajl.

U tzv. early access verziji dostupno će biti:

- Velika i detaljna mapa glavno grada Nemačke, Berlina u razmeri 1:1
- Kreator linija i ruta u samoj igri
- Kreiranje redova vožnje i izmena postojećih u samoj igri
- Prijem putnika, konverzacija, prodaja karata.
- AI saobraćaj sa različitim tipovima vozila, pešacima i složenim sistemom signalizacija.
- Različiti zanimljivi vidikovci samog grada Berlina
- Sloboda kretanja u prvom licu po mapi, nezavisno od samog vozila.
- Mogućnost igranja u dnevnim i noćnim uslovima sa kompletnim realnim vremenskim prilikama i godišnjim dobima
- Različiti modovi igranja: Realistični (potpuno nezavisna kontrola svim sistemima iz prvog lica); Arcade mod (pomoć pri igri, onemogućene neke funkcije), Custome (Mogućnosti izbora kojim delovima će upravljati igrač)
- Mogućnost upravljanja mišem radi realističnijeg ugođaja u vožnji.
-Mogućnost povezivanja sa raznim volanima sa i bez pedala
-Podržava Tobbi eye tracking sistem kao i TrackIr
-Photo mod, omogućava kreaciju screenshotova visokog kvaliteta
-Dva integrisana web radio kanala
- Mnogo drugih dodataka

Cena: 25.95€

Oficijalni sajt: Molimo vas da se registrujete ili ulogujete da bi skinuli ovaj fajl.

Oficijalni trailer:

Video autora #1

Video autora #2

Video autora #3

Video autora #4

Video autora #5

Kroz video materijale, vidi se da će biti dostupna verzija Scania Citywide autobusa u varijantama od 12 i 18m, odnosno solo i zglobni autobusi. Kao i kod ranijih prilika kada smo se susretali sa simulatorima iz TML studios-a i ovog puta jasno se vidi nedostatak odgovarajuće fizike, čak i u early accessu vidi se krutost samog vozila, kao i neka "fantastična" grafika. Čak šta više, moj lični utisak je da su i grafiku promašili, koriste iste modele za AI vozila još od CBS simulatora, sa razlikom što su grafički malo bolje prikazani. Sistem osvetljenja takođe, daleko od realnosti, ponašanje vozila i upravljivost takođe jedno veliko ništa.
Nažalost, OMSI koji je zagazio u drugu deceniju i dalje ostaje najverodostojniji simulator ovog tipa.
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net

Post21 Mar 2021, 19:18
Se7en Korisnikov avatar
Moderator

Korisnik se zahvalio (puta): 732
Zahvalili su se korisniku (puta): 615
Ovo je u suštini Fernbus sa gradskim autobusima, sudeći po snimcima.

Meni je i dalje TML-ova najbolja igra CBS 2010 koja je bila neka mešavina vožnje autobusa i GTA. Imale su misije, mogao si da izađeš iz autobusa, bila je interakcija sa pojedinim likovima u igri itd... Takođe nije bilo teško napraviti model autobusa i mapu za tu igru, pa je igra "živela" duže nego ostale njihove igre.

Slažem se da je OMSI i dalje neprikosnoven što se tiče simulacije ovog tipa. Nadao sam se da će LOTUS biti dostojan naslednik OMSI-ja, ali kako vreme odmiče sve mi se čini da od tog nema ništa...

Post21 Mar 2021, 19:34
becks89 Korisnikov avatar
Registrovan korisnik

Korisnik se zahvalio (puta): 607
Zahvalili su se korisniku (puta): 1259

Iskreno, zaboravih naziv, ali sećam se da je nešto iz Južne Amerike bilo turistički autobusi, najbliži mogući konkurent za OMSI, međutim, nikad nije objavljena igra.

Sve u svemu, od reči do reči potpisujem, Lotus bar koliko pratim, ne vidim da će bilo šta da se desi što će doneti nadu za autobusdžije :D
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net

Post21 Mar 2021, 21:26
Se7en Korisnikov avatar
Moderator

Korisnik se zahvalio (puta): 732
Zahvalili su se korisniku (puta): 615
Da, to je u pitanju Rodobus Simulador, zadnje vesti o toj igri su negde iz 2016. godine.
Znam da su autori tražili donacije kako bi simulator napredovao, međutim verovatno da niko nije donirao pa je samim tim i dalji razvoj stao.

Post21 Mar 2021, 22:22
icacar98 Korisnikov avatar
Autor

Korisnik se zahvalio (puta): 1115
Zahvalili su se korisniku (puta): 1330
Se7en je napisao:
Ovo je u suštini Fernbus sa gradskim autobusima, sudeći po snimcima.

Meni je i dalje TML-ova najbolja igra CBS 2010 koja je bila neka mešavina vožnje autobusa i GTA. Imale su misije, mogao si da izađeš iz autobusa, bila je interakcija sa pojedinim likovima u igri itd... Takođe nije bilo teško napraviti model autobusa i mapu za tu igru, pa je igra "živela" duže nego ostale njihove igre.

Slažem se da je OMSI i dalje neprikosnoven što se tiče simulacije ovog tipa. Nadao sam se da će LOTUS biti dostojan naslednik OMSI-ja, ali kako vreme odmiče sve mi se čini da od tog nema ništa...

Cbs i cuveni bps and cable car san francisko, gde je vozac imao stan kola, i gde je bila moguca voznja trole, tramvaja i autobusa
BALKAN SIMULACIJE DISCORD
Link: Molimo vas da se registrujete ili ulogujete da bi skinuli ovaj fajl.

Post21 Mar 2021, 22:30
Miloš Korisnikov avatar
Autor

Korisnik se zahvalio (puta): 372
Zahvalili su se korisniku (puta): 390

Bus and Cable car je ubedljivo najbolje izdanje od TML-a. Možda fizika nije neka ali je zato mapa ogromna i činjenica da su se potrudili da naprave tramvaje i trolejbuse je za svaku pohvalu. Pored toga, tu su "garažni" poslovi, npr. možete da budete servisno vozilo ili da menjate redove vožnje na stanicama (sam papir na stubu stanica) :)
FC INTERNAZIONALE MILANO
Webdisk: Molimo vas da se registrujete ili ulogujete da bi skinuli ovaj fajl.

Post21 Mar 2021, 23:29
gibanica Korisnikov avatar
Autor

Korisnik se zahvalio (puta): 1301
Zahvalili su se korisniku (puta): 3318
Igra sa jednom linijom.
I ta jedna ukinuta pre mesec dana kad je zatvoren Tegel
Haha prc...
Discord Belgrade map: Molimo vas da se registrujete ili ulogujete da bi skinuli ovaj fajl.
Slika

Post22 Mar 2021, 00:45
Miloš Korisnikov avatar
Autor

Nije tačno da je samo jedna linija. Na FB video-u se vidi da su uradili par linija - čak i za early access fazu.
Slika (fb video: Molimo vas da se registrujete ili ulogujete da bi skinuli ovaj fajl.)
FC INTERNAZIONALE MILANO

Post22 Mar 2021, 06:22
gibanica Korisnikov avatar
Autor

Korisnik se zahvalio (puta): 1301
Zahvalili su se korisniku (puta): 3318
E?
Pa znači ipak samo TXL?
Discord Belgrade map: Molimo vas da se registrujete ili ulogujete da bi skinuli ovaj fajl.
Slika

Post22 Mar 2021, 14:08
Miloš Korisnikov avatar
Autor

Nisam razumeo da li si mislio na prvo early access (fazu 1) izdanje ili na full release... nije to ni važno toliko.
--
Što se zahtevnosti tiče - (nezvanično) kažu da nije puno odmakla od Fernbusa - znači ko je igrao Fernbus i/ili neki Tourist Bus Simulator moći će i ovo.
FC INTERNAZIONALE MILANO

Sledeća

Povratak na Autobuske simulacije