Poštovani članovi foruma, povodom sve češćih ispada članova i napada na autora ovog foruma želimo da se oglasimo i da uputimo apel svim trenutnim i budućim članovima našeg foruma. Kao što verovatno znate u toku prethodne nedelje, bilo je dva napada na prvog čoveka ovog foruma i našeg autora Gonzalesa, ali konstantni su napadi i ispadi prema drugim autorima našeg foruma od strane članova...
Do sada nismo imali ispade ovog tipa da su ljudi javno napadali i tražili linkove, da su javno vređali forum i administraciju zbog bilo kog projekta, stoga do sada nismo smatrali da je potrebno da se ovako oglašavamo...
Napadi na Gonzalesa su došli od strane 2 "nova" korisnika, sa malim brojem postova, očigledno ljudi koji se nisu ni potrudili da pročitaju pravila, a kamoli da se pokušaju da urade nešto za ovu ili bilo koju drugu zajednicu.
Pojedinci su uvereni da je svima vama (autorima) ovo jedini posao i jedina obaveza, pritom naglašavam da autori nemaju NIKAKAV profit od svega ovoga, dakle sav rad je dobrovoljan.
Ja bih jako voleo da je forum u stanju da finansira i time pomaže autore raznih projekata, ali kao što sami znate, svake godine jedva krpimo da platimo hosting i domen, i mi (Gonzales i ja) držimo ovaj forum iz hobija i razonode, daleko od toga da nam je ovo posao, a pogotovo da nam je jedina obaveza.
Sve ovo što članovi rade autorima utiče na njihov rad, drskost i bezobrazluk prema njima utiče na krajnje rezultate projekta, utiče na volju za rad, iskreno posle prvog napada zaista sam bio siguran da Gonzales neće nastaviti sa projektima, jer mu je izuzetno teško palo to što neko pljuje na njegov rad, na njegove muke za koje samo ja i on znamo kolike su bile, za sve njegove napore da pruži maksimum i da pruži ono što najbolje ume, kako bi na kraju imali model kojim bi se i mi Srbi, Balkanci, ljudi sa ovih prostora mogli pohvaliti...
Konkretno sada navodim njega, jer znam kakve muke ima sa svim "nestrpljivim" članovima, ali zar vam nije palo nekada na pamet da bi i on voleo da uzme da ga završi danas, i da više skine sebi jednu obavezu sa vrata?
Ovim putem vas obaveštavam da zbog pojedinaca pooštravamo kaznene mere, i da će sada za pitanja o linku kod projekata u izradi, bez opomene biti izreknuta kazna banovanja na 72H!
Dok će za uznemiravanje autora, umesto sa dosadašnjih 72H, kazna povećati na 30 dana odsustvovanja sa foruma (ukoliko član nije bio prethodno opominjan od strane administracije).
Na ove mere ste nas sami primorali, vaše ponašanje i konstantni problemi koje stvarate autorima su prevršili svaku meru, pošto na fin način, molbama i opomenama ne može, sada ćemo malo drugačije, ukoliko i ovo ne pomogne, ima i za to leka! Zamolio bih sve one koji nemaju nameru da se pridržavaju pravila, koji to ne žele da se uopšte ne registruju ili da se trude da uopšte ništa ne ostavljaju na forumu, za dobro cele zajednice...