czvpuma je napisao:
PS. Ovo sam pisao u isto vreme kada je becks zaključao jednu temu i napisao poruku u drugoj.
Pratim, pratim
Miodrag7631BGD je napisao:
Moji predlozi su sledeći:
1. Mislim da bi bilo u redu konačno otvoriti Instagram nalog gde bi se forum prezentovao na pravi način. Zaista, u vreme kada je skoro sve i svašta izvršilo "migraciju" na Instagram , što ne bi i Balkan simulacije , bilo kao sajt ili sajt i forum.
S tim što bi moja sugestija bila da njega ne vodi samo jedna osoba, već da se na svakih mesec dana smenjuje "dežurstvo" među administratorima, a uz to da tog meseca bude prisutan i jedan član foruma (ukupno za 12 meseci mogu maksimalno 24 osobe da vode nalog,uz to smenjivanje, u prevodu...) . Uz to, moglo bi da ima i određene kriterijume ko sme da konkuriše za vođenje naloga (npr. svako ko ima više od 100 ili 500 poruka, ili recimo da je na forumu duže od godinu dana, da prati "puls" tj. interesovanja forumaša...)
2. Moj lični stav je da se forum jedva drži na nogama, i da mu je neophodna pomoć u smislu šireg kruga onih koji su čuli ili znaju za njega. Smatram da bi administratori foruma mogli da probaju da kontaktiraju nekoga ko uređuje dva najpoznatija kompjuterska časopisa koja su i danas živa , pa da se tu možda napravi neka priča , intervju ili reportaža za YouTube kanal. Ovde stojim na raspolaganju kao neko ko je i kod jednih i kod drugih išao za stare brojeve, i redovno ih čitam , te uglavnom znam kome se treba obratiti za takve stvari..
3. Poslednji predlog je po meni više kozmetičke prirode , ali mislim da može da bude dobar. Naime , on se tiče otvaranja konkursa za izbor najbolje fotografije iz neke simulacije , te da pobedniku sleduje nagrada u vidu počasnog člana foruma, ili kako bi se drugačije formulisalo. Čisto gledam da ne bude jednoličan doživljaj na forumu.
Ja lično bolje predloge ne mogu da dam, ovo sam danas stavio na papir i izabrao kao najbolje.
Pozdrav!
Pre svega hvala na izdvojenom vremenu za predloge.
Kao što si lepo primetio u tački dva, forum je još jedino preostao u ovoj varijanti i opstaje zahvaljujući par ljudi koji su fanatici u ovome i ne dopuštaju da se stvar ugasi, plaćamo iz naših džepova i eto, tako forum živi, sadržajan je kako je sadržajan i zavisi od samih članova.
Priča o instagramu bi pila vodu da je ovo nešto aktuelno, nažalost, rad oko simulacije iz 2012. godine je sve samo ne aktuelan i zanimljiv, mnoge veće zajednice i forumi su se ugasili, a kamoli širili na društvenim mrežama.
Smene od po 20 ljudi, ne znam kako zamišljaš da postoji stranica sa 24 admina ili urednika, jednostavno, to ne ide. Cela priča može da stoji oko 2 čoveka, ali generalno novosti i aktuelnosti je malo, a moraš imati u vidu da su mnogi od nas kad smo ušli u ovu priču bili maloletni ili jako mladi, a danas smo već u nekim godinama života kada je ovaj forum i samo igranje samo vid zabave za koji nema uve vremena.
U slavna vremena, ako možemo tako da kažemo, kontaktirani su i časopisi i "jutjuberi" , započet je i YT kanal, koga je Gonzales uspešno vodio, no, eto jednostavno, nekako svako je našao svoj put, a forum nam je nekako ostao po strani.
Eto, ja još neko vreme ne planiram da ga gasim, živeće i ove godine iz naših džepova, pa dokle, videćemo, možda se pojavi omsi 3, lotus, nešto što će nas ponovo okupiti, ko zna

Svakako hvala na sugestijama.